Even voorstellen…

V.l.n.r.: Hessiah, Wilhanna, Isaac, Jonathan, Richard, Micah, Emmalie, Trijnie, Roseanne, Julia, Jeniessa

Richard en zijn vrouw Trijnie samen met hun negen kinderen, wonen in Malawi sinds september 2021. Zij zijn uitgezonden door de gemeente van Bethábara Nederland. Richard’s primaire focus is evangelisatiewerk in de dorpen, waar kerken staan van onder andere de Associated Presbyterian Church (APC). De APC heeft meer dan 20 kerken gevestigd sinds 2015 in de minder ontwikkelde delen van Malawi.

Enige tijd geleden heeft het APC bestuur contact opgenomen met Richard om “over te komen en te helpen”. Daarom is Richard in maart 2019 vanuit zijn thuisland Canada naar Malawi gereisd, om daar tien dagen te blijven. Toen hij daar was realiseerde hij de grote noodzaak van de prediking van het Evangelie. Het Evangelie van volledige verdorvenheid in de mens en volledige verlossing in Christus en rechtvaardiging uit genade door het geloof. In zijn hart was een sterke overtuiging van Lukas 14:23 “Dwing hen in te komen, opdat Mijn huis vol worde” en is al sinds jonge leeftijd een roeping om het Evangelie te brengen. Door de genade en leiding van de Heere en met de hulp van de gemeente in Nederland heeft Richard alles achter kunnen laten en de roeping naar Malawi gehoorzaamd. Dit heeft hij alleen kunnen doen door de barmhartigheden en tedere liefde van zijn Meester, Die de belofte en de roeping heeft gegeven: “Gaat dan henen, onderwijst al de volken, dezelve dopende in den Naam des Vaders, en des Zoons, en des Heiligen Geestes; lerende hen onderhouden alles, wat Ik u geboden heb. En ziet, Ik ben met ulieden al de dagen tot de voleinding der wereld.”

In september 2021 is Richard met zijn gezin naar Malawi gereisd, om dit werk te beginnen. Richard & Trijnie zijn in Malawi gekomen met acht kinderen, vijf meisjes en drie jongens, en in april 2022 is er nog een jongetje geboren.

Julia met haar kleine broertje Isaac Timothy

Ondanks dat het leven in Malawi hier heel anders is dan het was in Canada, geniet de familie van het land en is het als hun thuis geworden, door de genade van God. Richard’s focus ligt momenteel bij evangelisatie in meer dan 30 dorpen. In de meeste van deze dorpen zijn er kleine kerken, waar 20 tot 80 dorpelingen samenkomen. Daarnaast is Richard begonnen met een “Stewardship” opleiding in het Bethábara Mission Center. Hij onderwijst de voorgangers en ouderlingen van de kerken in Bijbelse prediking en levenswijze. Verder is er een kleine boerderij bij het Mission Center om zelfvoorzienend te kunnen leven en zo de kosten enigszins te kunnen dekken. Richard’s grote verlangen is dat de Heilige Geest rijk zal worden uitgegoten in Malawi, dat Christus de Koning verhoogd zal worden in dit land en dat de vruchten van bekering en vernieuwing tot eer en verheerlijking van de Vader gebracht zullen worden voor Zijn heilige troon.

Laatst bijgewerkt op 11 juli 2022
Dit artikel werd geplaatst in Blog-NL
Bookmark dit artikel Even voorstellen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.