Even voorstellen… Esther!

Opnieuw een warme groet uit Malawi!

We vertelden in een andere blog dat we we enkele mensen aan u zouden voorstellen. De eerste vrouw die we graag aan u voorstellen is Esther. Zij is een zuster in het geloof.

Esther helpt mij als we samen komen voor de Bijbelstudies met de vrouwen en in het vertellen van de Bijbelverhalen aan de kinderen. Als je bij haar huisje komt, begroet ze je met een grote lach en zegt ze altijd: “Je bent hartelijk welkom!”

Ze woont vlak bij ons, in een klein huisje gemaakt van stenen, zoals alle mensen om haar heen. We ontmoetten haar en haar man toen we net naar Chadzunda verhuisd waren. Na een poosje verkocht ze de yoghurt voor ons. Nu maakt ze haar eigen stenen en verkoopt die aan de mensen om haar heen. Ze heeft twee kinderen, Constance en Wasborn, 11 en 5 jaar oud. Die zijn heel blij als ze wat yoghurt van ons krijgen of gebruikte schoolboeken en ze groeten je altijd met een blijde lach, net als hun moeder 🙂

Ik heb veel van haar geleerd en ze is zo’n lieve zus voor mij geweest. Ze was ook heel behulpzaam toen het gezin er niet was. Soms als ik niet begreep waarom bepaalde dingen gebeurden, door het culturele verschil, luisterde ze geduldig naar mij en probeerde het aan mij uit te leggen vanuit haar cultuur. Daarna zei ze: “We zullen samen hiervoor tot onze God bidden.” 

Esther met haar twee kinderen bij haar huis
Bij het huis van haar moeder
In haar eigen huis

Afgelopen zomer ging ze door grote beproevingen en verdriet heen. Toen zei ze tegen mij: “Weet je, Job werd beproefd door God. En Hij liet Satan toe om hem te verzoeken. Maar uiteindelijk zegende God hem nog meer dan daarvoor. Ik geloof dat God mij nu beproeft en wil laten zien aan satan dat ik zijn eigendom niet meer ben, maar dat ik nu een dochter ben van onze liefdevolle, hemelse Vader. Ik moet geduldig zijn, wandelen met God en tot Hem bidden.”

Een andere keer had ze besloten om de volgende dag haar vriendin in het ziekenhuis te bezoeken. In dit overheidsziekenhuis moet je eigenlijk zelf voor je voedsel zorgen. Daarom wilde ze graag iets meenemen, maar ze had alleen wat maismeel en geen geld om iets te kopen. Ze vertelde hierover niets aan anderen, maar bad tot Hem Die “de Helper is van de arme en de nooddruftige.” Ze zei: “Ik wist dat God gewillig zou zijn om te voorzien, omdat ik weet wie mijn God voor ons wil zijn.” Die middag brachten Richard & Trijnie wat boodschappen naar haar huis, zo dat zij iets had om aan haar vriendin te geven. In blijdschap en dankbaarheid vertelde ze mij hier later over. “Wie is een God, zoals onze God..?”

Dochter Constance in huis na de maïsoogst
Met zoon Wasborn
Samen met zus Violet, die vlakbij woont

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.