Zomer-update en foto’s werkvakantie

We willen u hartelijk groeten vanuit Malawi!

De meesten van jullie weten waarschijnlijk dat Geerco & Liesbeth Evera eind deze maand met hun gezin naar Malawi hopen te komen. Zij komen de komende jaren bij ons wonen om Richard te helpen in al het werk. Om deze reden bouwen we een huis voor hen en ons op het land waar het Mission Center zich bevindt, in Chadzunda.

Een aantal mensen uit Nederland, veertien in totaal, kwamen ons helpen bij de bouw van onze huizen. We hebben erg genoten van deze tijd samen met hen en zijn dankbaar voor alles wat ze hebben gedaan! Ze hebben de raam- en deurkozijnen geschilderd, sommigen hebben kasten en planken gemaakt, anderen hebben het loodgieterswerk gedaan en weer anderen hebben aan de deuren en de plafonds gewerkt.

Aan het einde van hun werkvakantie hebben we ook een dag voor de kinderen uit ons dorp georganiseerd. Alle kinderen die door Esther (onze zuster en vertaalster) en enkele andere kinderen waren gevraagd om te komen, waren welkom. Veel kinderen zeiden tegen Esther, toen ze kwam: “Ik? Komt u voor mij? Mag ik naar het Missie Centrum komen? En ik mag mijn vriendjes ook uitnodigen? Zikomo kwambiri!” We hadden de dag gepland voor ongeveer 400 kinderen, maar onze God “Die machtig is meer dan overvloediglijk te doen, boven al wat wij bidden of denken”, bracht ongeveer 600 kinderen naar ons toe..! We zagen de kinderen met hun vriendjes over de paden tussen de velden en over de wegen naar het land komen rennen… Wat een heerlijk, vrolijk gezicht! Richard vertelde hen eerst een bijbelverhaal… Hij vertelde hen over Mattheüs 17 vers 14-21, hoe Jezus de krankzinnige jongen genas… Hoe dat wij allemaal slaven van satan zijn en dat Jezus ons uit Zijn macht wil verlossen… Wij verlangen er naar dat voor al deze kleine kinderen “Zijn Woord zal doen wat Hem behaagd”, zodat ze allemaal voor eeuwig Zijn lof zullen zingen!

Na het Bijbelverhaal kleurden enkele kinderen de kleurboeken die we hadden gekregen, anderen gingen voetballen, basketballen en andere spelletjes doen. Wij hebben samen met hen genoten van deze dag! Op onderstaande foto’s kun je er wat van zien… Aan het eind van de dag aten de kinderen samen en ze kregen nog wat voor onderweg naar huis. De kinderen gingen blij naar huis en wij ook!

Een paar dagen later vertelde een moeder mij over haar zoontje… Hij had tegen haar gezegd: “Mama, Richard heeft ons over dat jongetje verteld. Heeft Richard daar Jezus ontmoet? Ik wil Jezus ook zien! Ik denk dat ik hem er eens naar ga vragen.” Toen ik dit hoorde, was ik zo dankbaar voor het werk van de Heilige Geest in de harten van deze kleine jongen, en zal het niet zo zijn… ook in de harten van veel andere kinderen? “Want uit Hem, en door Hem, en tot Hem zijn alle dingen. Hem zij de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen.”

Veel liefde van ons allemaal!


Hierbij een foto overzicht van de werkvakantie in Malawi van deze zomer! Een andere cultuur, nieuwe ervaringen en alles gaat zo anders dan je gewend bent… Er zijn herinneringen gemaakt de nooit meer vergeten worden!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.