Projecten

Projecten


Vertaalwerk Bijbelse lectuur

In samenwerking met een aantal andere organisaties wordt er een vertaling gemaakt van “Kijk en Luister” (Laura Zwoferink) naar het Chichewa. Hiervan willen wij zo mogelijk ook 500 exemplaren aanschaffen.
De informatiefolder van dit project kunt u openen met de knop hier onder:

Bouw missiecentrum

In december 2021 zijn we gestart met de bouw van een missiecentrum. Dit gebouw staat op de ommuurde compound van Bethábara Malawi. Het gebouw is met veel bereidwilligheid van de plaatselijke bewoners gebouwd en met financiële steun van gemeenteleden en bedrijven uit de Bethábara gemeente in Nederland. Hieronder ziet u de plattegrond van het gebouw en de vorderingen van de bouw gedurende december 2021 tot eind maart 2022.

Het missiecentrum wordt voor drie doeleinden gebruikt:

  1. Uit de omliggende dorpen en kerkelijke gemeenten willen we voorgangers, ouderlingen en kerkleiders samenbrengen om hen te onderwijzen in Gods Woord. Ons gebed is dat zij, met de innerlijke roeping van de Heilige Geest en de gave van God, dit onderwijs terug mogen brengen in de gemeenten en kerken (2 Tim 3:16). Het missiecentrum is tevens geschikt om deze mannen onderdak en voedsel te bieden gedurende hun bezoek.
  2. In dit gebouw zal de plaatselijke projectleider zijn dagelijks werk doen. Dit omvat de administratie, vertaling, studie, het beheren van de financiën, projectontwikkeling en begeleiding.
  3. Dit gebouw is ingericht om de plaatselijke landbouwinitiatief te ondersteunen. Er is een keuken waar de plaatselijk verbouwde producten verwerkt worden. Er wordt hier bijvoorbeeld dagelijks yoghurt bereid van de melkkoeien die op dezelfde compound in een kleine boerderij gemolken zijn. De bereide yoghurt wordt in de omgeving op de markten verkocht en die opbrengst ondersteunt de dagelijkse kosten van de missie.

Het missiecentrum is sinds april 2022 in gebruik voor kerkdiensten op zondag en wordt doordeweeks gebruikt voor de scholing van de plaatselijke voorgangers. Voor het gebouw zijn we nog op zoek naar inventaris, waaraan u mogelijk wel wilt bijdragen:

  • 50 stoelen (€ 15 per stuk);
  • Receptie € 165;
  • 20 stuks verlichting op zonne-energie (€ 25 per stuk);
  • 2 printers (€ 60 per stuk);
  • Bureaus en kasten voor de kantoren (€ 50 per stuk);
  • Koelkast € 440;
  • Vriezer € 330;
  • Keukengereedschap € 220;
  • 30 Bijbels voor tijdens de kerkdiensten (€ 10 per stuk);
  • 30 zangbundels (€ 8,50 per stuk);
  • Muurbekleding zoals schilderijen en landkaarten (€ 25 per stuk)

Als u ons financieel wilt steunen, kijk dan op de pagina ‘Steun ons‘.

Scholing missiecentrum

Het doel is om door middel van Bijbels onderwijs aan plaatselijke voorgangers, ouderlingen en kerkleiders de roeping en gave van God op te merken en deze arbeiders te bekwamen om uit te gaan in Zijn wijngaard. Gods Woord beschrijft de apostolische leerstellingen waarin deze arbeiders onderwezen worden, met als doel het persoonlijk geloof in Christus Jezus te vestigen en zo ieder in staat te stellen deze waarheden over te brengen aan de gezinnen, kerken en dorpen. Om hierin te leren, opbouwen, vermanen en beproeven van het geloof in de Persoon en het werk van Jezus Christus, de Zoon van de levende God. Hiervoor gebruiken we de grondslag van de Londense baptisten geloofsbelijdenis uit 1689. Ook onderschrijven wij de apostolische geloofsbelijdenis.

Bekijk de fotogallerij: